Online gokken in Nederland weer uitgesteld

De open gokmarkt in Nederland waar al jaren over wordt gesproken lijkt weer te worden uitgesteld. Inmiddels behoren we tot één van de laatste landen binnen de EU die op dit gebied nog altijd niets heeft geregeld. Hoewel honderdduizenden Nederlanders in werkelijkheid al online gokken is het bij de wet nog altijd verboden. Aanbieders van online gokspellen om echt geld zijn in feite illegaal als zij hun spellen aanbieden aan Nederlandse spelers. Goksites die via Nederlandse tv en geschreven media zich richten op Nederlandse spelers worden sinds enkele jaren dan ook “hard” aangepakt door de KSA. En een Nederlandse website is al helemaal verboden. Dit resulteert in een algeheel verbod voor de betreffende goksites. Ook als de gokmarkt straks open gaat.

Doel voor open gokmarkt was 2015

Het doel voor de eerste vergunningen voor online goksites was 1 januari 2015. Inmiddels is die datum allang verstreken en is er nog altijd niet veel schot in de zaak. De nieuwe Wet op de Kansspelen wacht nog altijd op goedkeuring en de verwachting is dat dit nog heel wat discussie op gaat leveren in de Eerste en Tweede Kamer alvorens er een akkoord komt. Welingelichte bronnen hebben het dan ook eerder over 2017 dan 2016 voordat Nederlanders online kunnen gokken bij legale aanbieders met een Nederlandse vergunning. In wezen is de Nederlandse speler tot die tijd dus als het ware ‘vogelvrij’. Ze genieten nauwelijks tot geen bescherming en weten niet welke aanbieders betrouwbaar zijn en welke niet.

Online gokken in de landen om ons heen

Gelukkig is online gokken in landen om ons heen al heel lang legaal. Nederlanders die dus beslist online willen gokken kunnen dan ook het beste gaan spelen bij legale aanbieders uit omringende landen. Bijvoorbeeld online goksites uit België. We zeggen niet dat dit volgens de wet legaal is, maar als je beslist wilt gokken dan is de beste keus om het bij dit soort goksites te doen. Deze aanbieders staan onder streng toezicht en hebben bewezen een eerlijk spel aan te bieden.

juni 22, 2015 by : posted in goksites, nieuws Geen reacties

Comments are closed.