Gaat de overheid betalingen naar goksites blokkeren?

Eigenlijk is het allemaal helemaal niet legaal, maar toch doen  veel Nederlanders het. We hebben het hier over geld storten bij goksites om daar een gokje mee te wagen. Dit geld storten wordt door Nederlandse spelers veelal gedaan via iDeal. Met iDeal kun je namelijk supersnel en heel simpel direct geld overmaken via het internet. Vrijwel alle webshops gebruiken iDeal en ook de goksites die zich onder andere op Nederland richten bieden deze manier aan om geld te storten. Als de overheid er dus voor weet te zorgen dat deze geldstroom wordt geblokkeerd dan zullen heel veel Nederlanders geen geld meer op hun account bij de goksites kunnen storten. En zonder geld te storten kan er ook niet meer online gegokt worden om echt geld.

En dat is dus het plan van de Kansspelautoriteit

In de strijd tegen illegale goksites is dit dan ook het plan van de overheid. Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven geeft aan dat er “een convenant in voorbereiding is tussen de Kansspelautoriteit en financiële dienstverleners, dat het mogelijk maakt om het betalingsverkeer naar de aanbieder van illegale kansspelen te blokkeren“. Door de geldstroom richting de illegale goksites dus te blokkeren kan de overheid ervoor zorgen dat mensen niet (of nauwelijks) meer kunnen gokken op het internet. Iedereen zal dan dus moeten overstappen op gratis gokken totdat de eerste legale goksites op de markt verschijnen.

Wanneer zal deze blokkering van kracht zijn?

Op Tweakers.net valt het volgende te lezen: “De onderhandelingen zijn in een afrondende fase en het convenant wordt naar verwachting dit voorjaar getekend“. Dat zou dus betekenen dat al binnen een paar maanden mensen geen geld meer over kunnen boeken van hun bankrekening naar hun gokaccount. De geldstroom richting goksites zal dus weldra opdrogen. Toch is het wel zo dat wij deze geluiden al vaker hebben gehoord. Blokkeringen van iDeal betalingen naar illegale aanbieders van online kansspelen zouden jaren terug al geblokkeerd worden. Toentertijd is het echter nooit tot een volledig akkoord gekomen met de banken. Of dat deze keer wel gaat gebeuren is afwachten. Met de naderende legalisering van online gokken en de groeiende macht van de KSA lijkt het deze keer echter wel eens definitief te kunnen zijn.

En hoe zit het dan met andere manieren om geld te storten online?

Iedere doorgewinterde online gokker weet uiteraard dat er nog veel meer manieren zijn om geld te storten bij goksites. Zo heb je bijvoorbeeld Neteller, Skrill, Paypal en Paysafecards. Het doel van de Kansspelautoriteit is om ook deze betaalmanieren te gaan blokkeren. Of zij echter in staat zullen zijn om deze internationale bedrijven te kunnen verbieden betalingen naar goksites te maken is maar de vraag. Het zou ons in ieder geval ten zeerste verbazen als betalingen naar goksites met e-wallets nog dit jaar geblokkeerd zullen worden.

En hoe zit het dan met geld laten uitbetalen?

Aangezien het hier gaat om de geldstroom naar de goksite toe verwachten wij dat mensen die geld hebben gewonnen met online gokken dit gewoon kunnen laten uitbetalen. Er wordt in ieder geval met geen woord gerept over het blokkeren van geldstromen vanaf de goksites. Eigenlijk zou dat ook wel heel vreemd zijn. Op die manier zouden de goksites juist financieel beloond worden terwijl de Nederlandse overheid ze juist tegengas wil geven.

maart 3, 2014 by : posted in goksites, Kansspelautoriteit, nieuws Geen reacties

Comments are closed.