Progressieve jackpots op online gokkasten

Iets waar alle spelers op gokkasten van dromen is het winnen van een ‘life changing‘ jackpot. En in dit geval gaat het dan vaak om een progressieve jackpot. Progressieve jackpots zijn namelijk de grootste prijzen die je op een gokkast kunt winnen. Regelmatig staan dit soort jackpots op online gokkasten op meerdere miljoenen. Zo kun je dus met één spin ter waarde van een paar euro zomaar miljonair zijn.

Hoe werkt een progressieve jackpot

Eigenlijk zijn er twee soorten jackpots. Aan de ene kant heb je jackpots die een vast bedrag zijn. Bijvoorbeeld €100.000 als je 5 bepaalde symbolen op een winlijn hebt weten te draaien. Je hebt echter ook jackpots die groeien gedurende de tijd dat spelers deze prijs niet weten te winnen. Iedere speler draagt namelijk een klein gedeelte mee aan de jackpot als zij spelen. Hoe meer er op de gokkast wordt gespeeld en hoe langer de jackpot niet wordt gewonnen, hoe groter de jackpot wordt. Dit is wat je een progressieve jackpot noemt.

De grootte van een progressieve jackpot hangt af van verschillende factoren:

  • Hoe hoog is het startbedrag van de jackpot
  • Hoeveel gaat van iedere inzet naar de jackpot
  • Hoeveel spelers spelen op de gokkast
  • Hoe groot is de kans op de winnende combinatie

Bekende progressieve jackpots

Progressieve jackpots zijn ontzettend populair op internet. Mensen zijn namelijk altijd op zoek naar prijzen die hun leven in één klap positief kunnen veranderen. Een paar miljoen euro spreekt dan ook zeker grote groepen mensen aan. Op het internet heb je verschillende bekende gokkasten met een progressieve jackpot die regelmatig het miljoen overstijgt. Om maar een paar te noemen:

  • Mega Fortune
  • Mega Moolah
  • Major Millions
  • Arabian Nights
  • Beach Life
  • Hall of Gods

Grootste progressieve jackpot ooit

Op 20 januari is de tot nu toe grootste jackpot op een online gokkast ooit gewonnen. Een anonieme speler uit Finland (bekend is alleen dat het een 47-jarige man is) wist op de gokkast “Mega Fortune” maar liefst €17,861,813 te winnen met een paar euro inzet. De jackpot had hier meerdere maanden voor nodig om dit onvoorstelbare bedrag te halen. En vooral de laatste weken liep de jackpot hard op omdat vele duizenden mensen wereldwijd op hetzelfde moment aan het spelen waren.

Ook andere gokkasten bedragen regelmatig meerdere miljoenen, maar het is vooral de Mega Fortune gokkast die de records heeft voor grootste jackpots. Ook de een na hoogste jackpot ooit staat namelijk op naam van de Mega Fortune kast. In september wist een 20-jarige student uit Noorwegen de jackpot van toen 11,7 miljoen euro te winnen.

Een progressieve jackpot winnen

Net als de kans om een hoofdprijs te winnen in bijvoorbeeld de Staatsloterij is de kans om een progressieve jackpot online te winnen ontzettend klein. Wel moet je er bij stil staan dat je bij het spelen op een progressieve gokkast veel minder vaak kleine prijzen wint. De uitbetalingen zijn namelijk lager dan op andere soorten gokkasten omdat een gedeelte van iedere inzet naar de jackpot toegaat.

Met deze winkansen moet je dus rekening houden. Als jouw droom echter is om echt een super hoofdprijs te winnen dan is spelen op een progressieve gokkast zeker de moeite waard. Niets is leuker dan dagdromen over wat je met de jackpot zou gaan doen. Als je echter ook gelukkig bent met bijvoorbeeld een prijs van een paar duizend euro dan is het misschien beter om gewone (online) gokkasten te gaan spelen en de progressieve gokkasten links te laten liggen.

januari 21, 2014 by : posted in casino spellen, Gokkasten Geen reacties

Comments are closed.